Dagbogsblade fra Vagtkompagniet

3. juli: Opvisning på Bellahøj af en afdeling på 72 mand med premierløjtnant Ravn som fører. Det var en varm aften, og sveden randt i stride strømme, men tørsten blev siden slukket ved hjælp af et par kasser øl, som var stillet til disposition for os. Vi fik pæn ros for vor excercits og indkasserede en ekstra fridag for umagen.

20. april:
1. livgardebataillons vagtkompagni oprettedes og kom til at bestå af rekrutskolens 1. og 3. Kompagni samt halvdelen af skyttekompagniet, ialt 220 mand under ledelse af kaptajn H. Krabbe med premierløjtnant E. Ravn som næstkommanderende.

Kl. 12 middag overtog 1. LGB vagten på Amalienborg, hvor der var kongevagt.

26. april:
Hjemsendelsesparade for 3. LGB´s gardere på Rosenborg slotsplads.

30. april:
Kompagniet rykkede ud af Sandholm, og i løbet af formiddagen foregik indflytningen til Livgardens kaserne i Gothersgade.

I den følgende tid havde vi vagt i Fredensborg, Amalienborg, Rosenborg, Livgardens kaserne samt i Sandholmlejren, indtil rekrutterne kunne overtage vagttjenesten derude.

24. maj:
Inspektøren for Rosenborg slot viste os rundt i det smukke, gamle museum.

5. juni:
Store festligheder i anledningen af grundlovens 100 årsdag. Desværre fik vi ikke lejlighed til at deltage i paraden, da vagttjenesten lagde beslag på alt mandskab.; i stedet stillede ØK et æreskompagni, som i rød galla paraderede for kongen på Christiansborg slotsplads.

Juni:
I begyndelsen af juni måned overtog vi også vagten på Jægersborg kaserne, idet ØK flyttede til gardehusarkasernen i Næstved på grund af, at sundhedstropperne og underlægeskolen skulle garnisoneres i Jægersborg i de 3 sommermåneder. Samtidig begyndtes træningen til den store opvisning på Bellahøj, hvor forsk. militære afdelinger skulle vise deres specielle kunst og Livgarden én af sine, nemlig excercitsen.

23.juni:
Garderne var inviteret til Sct. Hans-aftenfest. Det foregik i en stor have ved Damhussøen, og vi fik storartet underholdning i form af vaudevillen: ”En søndag på Amager”. Senere var der dans, bål og til slut festfyrværkeri, og vi kunne nå at få det hele med, da kaptajnen beredvilligt havde givet kompagniet nattegn til kl. 1.

30. juni:
Livgardens 291. fødselsdag, ved hvilken lejlighed vagtkompagniet stillede i blå galla, og ØK samt rekrutterne var kommet til stede i festpålædning. Oberst Bruhn modtog de to batailloner og talte derpå for Livgarden.

3. juli:
Opvisning på Bellahøj af en afdeling på 72 mand med premierløjtnant Ravn som fører. Det var en varm aften, og sveden randt i stride strømme, men tørsten blev siden slukket ved hjælp af et par kasser øl, som var stillet til disposition for os. Vi fik pæn ros for vor excercits og indkasserede en ekstra fridag for umagen.

8. juli:
Marchtur til Holte til Birkerød og Rudeskov.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.05 | 11:48

søgergamle garder kammerater

...
26.09 | 14:02

Ja, det var godt i efterkrigstiden

...
05.06 | 21:25

Tillykke til jer 70 års jubilarer ... ... må der være så mange årgangsparader gemt til jer endnu ...

...
07.11 | 23:01

Kan det passe at billedekvaliteten er meget lav ligegyldigt hvad man gør? Jeg kan i hvertfald ikke finde min far når det er så utydeligt.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE