BREV FRA 1053 SVEND HASLING

BREV FRA SVEND HASLING

 Inden sin bortgang sendte 1053 Svend Hasling, som bor i England, et brev, som delvis blev oplæst under eftermiddagskaffen på Hotel Admiral. Her er det i dets fulde ordlyd. 

Kære 1015 Knud,

Så er det på høje tid at jeg får taget mig sammen og takker for indbydelsen til 65 års komsammen. Jeg vilde ønske at jeg kunne komme med, men som sagt er det vanskeligt for mig med mindre jeg i mellemtiden kan gro et nyt par stylter. Jeg vilde gerne se vores Dronning igen efter 65 års forløb. Hvis du ser hende kan du fortælle hende hvordan alle tre prinsesser morede sig over et se os gardere præsentere gevær hver gang de viste sig. Det var ikke på Amalienborg Slotsplads men i porten ved kongens palæ der vender imod Toldbodgade som leder imod Langelinie hvis jeg husker rigtigt. Det varede imidlertid kun ca. 14 dage inden Kong Frederik sagde stop tag ikke mere hensyn til dem. Kan du huske da Kong Frederik en nat fra vinduet mod palæets baghave snuppede vagten i at ryge, og rapporterede det til Vagtkaptajnen. Jeg overhørte naturligvis ikke samtalen men resultatet blev at Kong Frederik gav tilladelse til at vagten bag det kongelige palæ i fremtiden måtte ryge på nattevagt. Jeg ved ikke om den tilladelse stadigvæk gælde

Jeg har så mange oplevelser fra min tid i Kong Frederiks tjeneste som f.eks. da vi overtog vagten på Amalienborg den 1. maj 1949. Jeg var med i det første Vagthold og det var en skoldhed dag med bagende sol. Vi lavede en rigtig pærevælling af vagtskiftet med en der besvimede og andre som var ude af trit eller drejede til venstre når der blev kommanderet til højre og omvendt. Og for at gøre det endnu værre kunde vi se den kongelige familie betragte os fra balkonen. Den næste dag da vi ankom tilbage til Gothersgade blev vi stillet op og kaptajnen kom ud og sagde. Jeg har modtaget en meddelelse fra hans majestæt, og vi tænkte at nu ryger vores nattegn for de næste 14 dage. Og kaptajnen sagde Meddelelsen lyder: Tak skal I have. Vi morede os kongeligt! 

Jeg kan huske at før jeg blev indkaldt frygtede jeg for militærtjeneste og vilde gerne have hugget den højre hånd for at undgå det. Men i Dansk Maltcentral hvor jeg var ansat have vi en lagerforvalter som havde været Sergent i Livgarden. Han sagde til mig du skal ikke bekymre dig Svend, blot husk to ting: Først gør din pligt så kræv din ret, ikke omvendt og dernæst: Forsøg ikke at gøre bedre end dine kammerater og ikke værre, men hold dig i midten. Det gjorde Jeg og jeg kan sige at mit år ved Livgarden var højdepunktet i mit liv som jeg ikke vilde have undværet “for all the tea in China” som vi siger herovre. Jeg var på god fod både med kammeraterne og befalingsmændene og var ikke “knaldet” en-eneste gang og blev hjemsendt med forholdskarakteren A1. Den eneste bebrejdelse jeg har imod mig selv er, at jeg har siden fortrudt at jeg ikke fortsatte på kornetskolen som jeg var udtaget til men som Kaptajn Grüner lod mig slippe for fordi jeg havde arrangeret for yderlig uddannelse i England.

Jeg vil slutte med at ønske Jer alle et godt 65 års jubilæum, og de venligste hilsener og håbet om en god fest til jer alle.

                                            1053 Svend


 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.05 | 11:48

søgergamle garder kammerater

...
26.09 | 14:02

Ja, det var godt i efterkrigstiden

...
05.06 | 21:25

Tillykke til jer 70 års jubilarer ... ... må der være så mange årgangsparader gemt til jer endnu ...

...
07.11 | 23:01

Kan det passe at billedekvaliteten er meget lav ligegyldigt hvad man gør? Jeg kan i hvertfald ikke finde min far når det er så utydeligt.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE